Image Alt

Τοποθεσία

Στην καρδιά της Κρήτης

Χτισμένο στον κόλπο της Γεωργιούπολης, ανάμεσα στις ιστορικές και γραφικές πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου, το La Mer προσφέρει αποδράσεις σε υπέροχες κωμοπόλεις και σε θαυμάσιες παραλίες.

ΣΕ ΙΔΑΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αποστάσεις & Μεταφορά

Ρέθυμνο κέντρο - 20 χλμ

Χανιά κέντρο - 43 χλμ

Αεροδρόμιο Χανίων - 50 χλμ

Αεροδρόμιο Ηράκλειο - 99 χλμ

Λίμνη Κουρνά - 5 χλμ

Σημεία ενδιαφέροντος

Εξερευνήστε την Κρήτη

Χανιά

Η πόλη των Χανίων αποτελεί την έδρα του δήμου και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος πόλη της Κρήτης. Διαθέτει δύο βασικές πύλες εισόδου: το αεροδρόμιο στο Ακρωτήρι και το λιμάνι της Σούδας. Η πόλη των Χανίων αποτελεί ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και ηπείρων, με μακραίωνη ιστορία, φυσικές ομορφιές, μοναδική αρχιτεκτονική και πλούσια παράδοση. Σήμα κατατεθέν της πόλης των Χανίων είναι το ενετικό Λιμάνι -στην παλιά Πόλη- με τον Αιγυπτιακό Φάρο.

Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, χτισμένη στη θέση της αρχαίας Ρίθυμνας, διατηρεί τον αναγεννησιακό του χαρακτήρα και είναι σημαντικός πόλος έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Διαθέτει ιδιαίτερο «χρώμα», ιστορικό και αρχιτεκτονικό πλούτο καθώς και μία από τις καλύτερα διασωζόμενες ενετικές πόλεις. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Ρεθύμνου είναι συγκεντρωμένα στην «παλιά πόλη», την οποία αξίζει να εξερευνήσει κανείς περπατώντας στα στενά σοκάκια και ανακαλύπτοντας γραφικές γωνιές, αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, παλιά αρχοντικά και άλλα σημάδια των κατακτητών που πέρασαν από εδώ, όπως τη Μεγάλη Πόρτα (Porta Guora), ένα από τα ελάχιστα διασωθέντα απομεινάρια της οχύρωσης της πόλης, τον Άγιο Φραγκίσκο, το Νερατζέ Τζαμί (Ωδείο) και το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο, το Τούρκικο σχολείο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, την ενετική Κρήνη Rimondi, τη Φορτέτσα, την εντυπωσιακή Loggia καθώς και το Τζαμί Καρά Μουσά Πασά.

Καβρός

Ο Καβρός, στον οποίο είναι χτισμένο το La Mer Resort and Spa, είναι μία τουριστική περιοχή πάνω στην Εθνική Οδό Χανίων – Ρεθύμνου, σε απόσταση περίπου 41 χλμ. ανατολικά από τα Χανιά, 19 χλμ. δυτικά από το Ρέθυμνο και μόλις 3 χλμ. από τη Γεωργιούπολη. Πρόκειται για μία περιοχή με μεγάλα ξενοδοχεία κοντά στην αρχή μίας μεγάλης παραλίας 10 περίπου χλμ. που ξεκινά από τη Γεωργιούπολη και τελειώνει στον Πετρέ, κοντά στο Ρέθυμνο. Ο Καβρός είναι ένα αρκετά δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, το οποίο αποκτάει όλο και περισσότερους φίλους της κοινότητας των ομοφυλόφιλων και γενικότερα των ΛΟΑΤ. Ο κυριότερος λόγος για την ολοένα και αυξανόμενη προτίμηση της περιοχής από τα gay ζευγάρια είναι η gay friendly – gay nudist παραλία, η οποία απέχει ελάχιστα (περίπου 1,5 χλμ.) από το La Mer Resort and Spa, όπου μπορείτε να βρείτε αρκετούς ομοφυλόφιλους να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Παραλίες

Τα Χανιά και γενικότερα η Κρήτη διαθέτουν μεγάλο αριθμό από απαράμιλλης ομορφιάς εξωτικές παραλίες βραβευμένες με το Διεθνές Βραβείο Ποιότητας, τη γνωστή Γαλάζια Σημαία. Οι σημαντικότερες και γνωστότερες παραλίες του Νομού είναι:

 • Το Ελαφονήσι απέχει περίπου 113 χλμ. από το La Mer Resort and Spa και θα χρειαστείτε 2 – 2,5 ώρες για να φτάσετε εκεί.
 • Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι από τις πιο πολυβραβευμένες παραλίες της Ευρώπης (απόσταση: 93χλμ).
 • Τα Φαλάσαρνα διαθέτουν μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης (απόσταση: 93χλμ).
 • Το Φραγκοκάστελλο βρίσκεται στην περιοχή Σφακιά (απόσταση: 56χλμ).
 • Στα Σεϊτάν Λιμάνια βρίσκεται μια υπέροχη και καλά κρυμμένη παραλία (απόσταση: 59χλμ).
 • Ο Πλακιάς είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Είναι μια καλά οργανωμένη παραλία, ιδανική για θαλάσσια σπορ και άλλες δραστηριότητες (απόσταση: 48χλμ).

Αρχαία – Πολιτισμός

Τα Χανιά είναι γνωστά για τη μακραίωνη ιστορία τους, η οποία προβάλλεται από τα αναρίθμητα αρχαιολογικά ευρήματα. Σημαντικοί χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είναι:

 • Η αρχαία Απτέρα βρίσκεται σε απόσταση 34 περίπου χλμ. από το La Mer Resort and Spa και με εκπληκτική θέα προς τον κόλπο της Σούδας.
 • Η Λισσός είναι αρχαία πόλη ανάμεσα στην Παλιόχωρα και τη Σούγια (απόσταση: 120χλμ).
 • Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού (απόσταση: 99χλμ).
 • Η Φαιστός είναι η δεύτερη σε σπουδαιότητα μινωική πόλη μετά την Κνωσό (απόσταση: 90χλμ).

Φύση – Διαδρομές – Αξιοθέατα

Τα Χανιά αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες και φυσιοδίφες. Είναι πλούσια σε σπάνια πανίδα και χλωρίδα με εξωτικής παραδεισένιας ομορφιάς περιοχές. Οι σημαντικότερες φυσιολατρικές διαδρομές των Χανίων είναι:

 • Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης με 18 χλμ. μήκος. Απέχει περίπου 83 χλμ. από το La Mer Resort and Spa. Η συνολική διάρκεια της διαδρομής είναι 4-8 ώρες, ανάλογα με το βηματισμό.
 • Η λίμνη του Κουρνά είναι η μοναδική λίμνη γλυκού νερού που υπάρχει στην Κρήτη (απόσταση: 8χλμ).
 • Το Βοτανικό Πάρκο Χανίων, λίγο μετά το χωριό Φουρνές, είναι το μοναδικό στο είδος του Πάρκο στην Ευρώπη (απόσταση: 55χλμ).
 • Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία, που προσφέρουν πανοραμική θέα προς τα Χανιά, είναι οι Τάφοι των Βενιζέλων (απόσταση: 46χλμ).

Μοναστήρια

Τα Χανιά διαθέτουν μεγάλο αριθμό ιστορικών μοναστηριών. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:

 • Η Μονή Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων. Βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς του Σταυρού και απέχει περίπου 53 χλμ. από το La Mer Resort and Spa.
 • Η Μονή Γουβερνέτου βρίσκεται στη χερσόνησο Ακρωτήρι (απόσταση: 57χλμ).
 • Η Ιερά Μονή Χρυσοπηγής (απόσταση: 43χλμ).
 • Η Ιερά Μονή Παναγίας Γωνιάς βρίσκεται στην κωμόπολη Κολυμπάρι (απόσταση: 70χλμ).
 • Η Μονή Αρκαδίου είναι Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας (απόσταση: 39χλμ).
 • Η Μονή του Πρέβελη περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά μοναστήρια (απόσταση: 46χλμ).