Image Alt

Βιώσιμη Φιλοξενία

To La Mer Resort & Spa πρωτοπορεί σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, προσπαθώντας να μειώσει στο ελάχιστο την κατανάλωση φυσικών πόρων, τη δαπάνη ενέργειας και τις εκπομπές. Φροντίζει ιδιαίτερα την ανακύκλωση και επεξεργασία των απορριμμάτων, ώστε οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες. Έχει σχεδιαστεί με σεβασμό στο περιβάλλον και στην περιοχή του Αποκόρωνα, βοηθώντας την κοινότητα με τη χρήση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών. Έτσι δεν ωφελείται μόνο η φύση αλλά και η κοινωνία.

Στο resort απονεμήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη φορά το σήμα Green Key, το οποίο αποτελεί μία δέσμευση οικολογικής συμπεριφοράς. Ένα σήμα κατατεθέν περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, ένα σύμβολο πλήρους υιοθέτησης των συνθηκών που συνιστούν ένα οικολογικό προφίλ. Ένα πρότυπο αριστείας για όλους όσοι συνδυάζουν την ανάπτυξη με τη βιωσιμότητα και τη διασφάλιση της λειτουργίας χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Επιπρόσθετα, η Γαλάζια Σημαία (BLUE FLAG) που κοσμεί για πέμπτη συνεχόμενη φορά την ακτή Καβρός-La Mer αποδίδεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της φύσης και πιστοποιεί ότι πληρούνται αυστηρά πρότυπα όσον αφορά σε καθαριότητα βάση συχνών αναλύσεων θαλάσσιου νερού, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Το La Mer Resort & Spa έχει επίσης λάβει πιστοποίηση του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά το πρότυπο ISO 14001 αποδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευση του για βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων. Το πρότυπο έχει αναδιατυπωθεί πλήρως, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι στόχοι και ο σκοπός που θέτει υποστηρίζουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του σημερινού κόσμου και αντανακλούν το σύνθετο περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν πλέον οι οργανισμοί. Το ISO 14001:2015 δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην προληπτική βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων και ενσωματώνει την περιβαλλοντική διαχείριση στα στρατηγικά σχέδια  του εκάστοτε οργανισμού.

Ακόμη, από το 2021 οι κάτοχοι ηλεκτρικών ή υβριδικών οχημάτων που είναι είτε πελάτες του resort, είτε περαστικοί, μπορούν μέσω της νέας έξυπνης εφαρμογής Protergia Charge App να φορτίζουν τα οχήματά τους στο parking του ξενοδοχείου.

Για να ενισχυθεί η οικολογική συμπεριφορά μεταξύ των εργαζόμενων του La Mer Resort & Spa, τους παρέχεται συστηματικά περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω ετήσιων σεμιναρίων που αφορούν στο περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη, εξοπλίζοντας τους με τις απαραίτητες περιβαλλοντικές γνώσεις ώστε να γνωρίζουν πώς τα καθήκοντα και οι αποφάσεις τους επηρεάζουν τα πάντα γύρω τους. Παράλληλα, διενεργούνται συστηματικά ομαδικές περιβαλλοντικές δράσεις που απευθύνονται τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους επισκέπτες του La Mer Resort & Spa προάγοντας την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση (δράσεις σεζόν 2022: καθαρισμός βυθού από δύτες, καθαρισμός γύρω περιοχής, δεντροφύτευση και φύτευση κήπου με λαχανικά και αρωματικά φυτά στους χώρους του resort, ενημέρωση από εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ για τις χελώνες caretta caretta που γεννούν στις ακτές της Κρήτης και υιοθεσία μίας χελώνας από το resort.)

Επιπρόσθετα, γίνεται ανακύκλωση σε ειδικούς κάδους σε διάφορα σημεία στο ξενοδοχείο όλων των ανακυκλώσιμων υλικών, με έμφαση στις μπαταρίες, πλαστικά, γυαλί, αλουμίνιο, λαμπτήρες, μελάνια, ηλεκτρικές συσκευές. Παράλληλα, προωθούνται πρακτικές για τη λιγότερη κατανάλωση νερού και ενέργειας και τη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα τόσο από τους πελάτες όσο και από το προσωπικό.

Τέλος, για την καθημερινή λειτουργία χρησιμοποιούνται συστηματικά ανακυκλώσιμα υλικά όπως το χαρτί, γυαλί κλπ., για τους κήπους χρησιμοποιούνται βιολογικά λιπάσματα, ενώ όλα τα καθαριστικά υλικά που προμηθευόμαστε για όλα τα τμήματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Διακρίσεις & βραβεία

Είναι μεγάλη μας τιμή να λαμβάνουμε βραβεία τα οποία επιβεβαιώνουν και ανταμείβουν την μεγάλη μας προσπάθεια.

World Travel Awards

To La Mer Resort & Spa έλαβε το βραβείο Greece’s Leading Resort 2024 για το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του στον κλάδο της ελληνικής φιλοξενίας. Από το 1993 τα World Travel Awards αναγνωρίζουν, επιβραβεύουν και εορτάζουν την αριστεία σε όλους τους τομείς της παγκόσμιας τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τα World Travel Awards ψηφίζουν τόσο επαγγελματίες του τουριστικού και ταξιδιωτικού κλάδου, όσο και ιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο.

Greek Hospitality Awards

Το La Mer Resort & Spa συμμετείχε στα Greek Hospitality Awards για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποσπώντας τρία χρυσά βραβεία στις κατηγορίες «Best Greek Honeymoon Resort”, “Best Greek Hotel Spa” και “Best Greek Hotel Breakfast” και δύο ασημένια στις κατηγορίες “Best Greek Adults Only Resort” και “Best Greek Green Resort”. Στην κατηγορία «Best Greek Hotel Restaurant” το ξενοδοχείο έλαβε το χάλκινο βραβείο για το παραθαλάσσιο,  à la carte εστιατόριό του “La Brise de Mer”.

Τo 2022 απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Best Greek Design Resort για τον υψηλής αισθητικής σχεδιασμό του. Ακόμη, έλαβε τέσσερα ασημένια βραβεία. Το Best Greek Honeymoon Resort, για τη μοναδική φιλοξενία που προσφέρει στους νεόνυμφους, το Best Greek View Resort για την εκπληκτική του θέα στα Λευκά Όρη και το Κρητικό Πέλαγος, το Best Greek Green Resort για την περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία του και Best Greek Hotel Spa για τον άριστα διαμορφωμένο χώρο του spa.

Tourism Awards

Τα Tourism Awards είναι τα πρώτα βραβεία της ελληνικής αγοράς τουρισμού και αναδεικνύουν την ποιότητα και την καινοτομία σε όλους τους επιμέρους τομείς του Travel, Hospitality & Leisure.

Tο La Mer Resort & Spa έλαβε το 2024 το βραβείο GOLD στην κατηγορία Eco Stay Experience.

Το 2023 έλαβε την υψηλότερη διάκριση, το GOLD βραβείο, στην κατηγορία Spa hotel / resort με το Κέντρο Ευεξίας του να προσφέρει μια αναζωογονητική ταξιδιωτική εμπειρία ακόμα και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Επίσης το La Mer Resort & Spa έλαβε το BRONZE βραβείο στην κατηγορία Sustainable Hospitality.

To 2022 απονεμήθηκε στο resort το Bronze βραβείο στην κατηγορία Adults only hotel /resort και το Bronze βραβείο στην κατηγορία Spa hotel / resort.